Äänekoskella sijaitseva suojelutalo sai uutta väriä pintaan

2.11.2020 | Kokemuksia

Yrittäjät Tuomo ja Marja Kolari asuvat Äänekoskella vuonna 1948 rakennetussa paritalossa. Talo oli ”harvinainen”, sillä se on museoviraston listoilla ja kaavasuojelussa oleva kohde. Tästä syystä museovirasto oli mukana maalausprojektissa. Paritalon maalaus sujui odotusten mukaisesti.

Talon seinä alkoi olemaan maalauksen tarpeessa, sillä vanha, vuonna 2006 maalattu maali alkoi kuoriutua seinästä pois. Kolarit huomasivat Maalausliike Hautalan lehti-ilmoituksen ja päättivät ottaa yhteyttä.

Tuomo ja Marja vertailivat useita eri maalausyrityksiä, mutta päätyivät Maalausliike Hautalaan.

”Kun Harri tuli tarjouskäynnille, syttyi tunne, että häneen voi luottaa.”

Pohjatöitä kohteessa oli paljon

Talon seinät olivat todella likaiset, joten ne vaativat ensiksi huolellisen pesun. Seinät pestiin homepesuaineella, minkä jälkeen seiniin levitettiin Virtasen homeentappaja-aine. Hilseilevän maalin kaapimista seinissä oli todella paljon, ja taloon vaihdettiin myös useita ulkoverhouslautoja.

Museoviraston suosituksen mukaan paritalon maalaus toteutettiin niin sanotulla perinnemaalilla, eli Virtasen neljän öljyn maalilla.

Paritalon maalaus alkoi pohjatöillä.
Seinät pestiin julkisivu- ja homepesuaineella.

Paritalon maalaus miellytti: ”Voimme vilpittömästi suositella”

Talo oli alun perin tarkoitus maalata vain yhteen kertaan. Vanhan sävyn ja asiakkaan valitseman uuden sävyn ero osoittautui kuitenkin sen verran suureksi, että täydellisen peiton saavuttaminen vaati maalaamisen toiseen kertaan. 

”Toisen maalipinnan maalaaminen sujui mutkattomasti, vaikka se luonnollisesti pidensikin hieman urakan kestoa. Harri tiedotti kokoajan missä mennään, ja joka päivä tiedettiin, mitä tapahtuu. Työ alkoi sillon kun sovittiin, ja kaikki hoidettiin viimeisen päälle hyvin.”

”Moni on sanonut, että meidän talomme komistui paljon siitä, mitä se oli ennen. Palaute väristä ja työn jäljestä on ollut hyvää.”

Esimerkillinen maalausporukka jäi mieleen

Maalausliike Hautalan maalarit ovat jääneet Kolareille positiivisesti projektista mieleen. ”Nään työni puolesta kaikenlaisia tekijöitä ja voin sanoa, että Harrilla oli esimerkilliset maalarit. Erittäin hyväkäytöksisiä ja reippaita nuoria.”

Kolarit olivatkin todella tyytyväisiä lopputulokseen. 

”Ei mitään negatiivista sanottavaa.”

Pohjatyöt tehdään huolellisesti.
Suojelutalo sai uutta väriä pintaan.

Kysy minulta lisää!

Harri Hautala, Maalausliike Hautala Oy

Harri Hautala

044 010 1289