Ulkomaalaus

Maalaan sekä uudiskohteita että huoltomaalausta kaipaavia rakennuksia.
Jos ulkomaalaus on ajankohtainen, ota yhteyttä ja pyydä minut maksuttomalle arviokäynnille! Käynti ei sido mihinkään.

Huoltomaalattu ulkoverhous kestää aikaa ja katseita

Maali pidentää puisen ulkoverhouksen elinkaarta, koska se suojaa puupintaa. Talon julkisivun säännöllinen huoltomaalaus ei siis ole tärkeää pelkästään ulkonäkösyistä. Jos maalipinta on kulunut, se päästää helpommin läpi kosteutta ja likaa – sen seurauksena puupinta altistuu pahimmillaan homehtumiselle ja myöhemmin lahoamisen aiheuttamille vaurioille. 

Laadukkainkin maali kuluu, hilseilee, haalistuu ja irtoilee, koska se altistuu jatkuvasti esimerkiksi auringolle, sateelle ja ilmansaasteille. Ulkomaalaus pitää talon yleisilmeen siistinä ja kunnon hyvänä, ja näin ollen se ylläpitää kiinteistön arvoa. Huoltomaalaus on kustannustehokkainta tehdä ennen kuin esimerkiksi kulumisen ja kosteuden aiheuttamat vaurot ovat edenneet pitkälle puurakenteisiin. 

Talon ulkomaalaus on ajankohtainen keskimäärin 10–15 vuoden välein. Aikaväli riippuu olosuhteista, käytetystä ja käytettävästä maalista sekä siitä, miten hyvin edellinen huoltomaalaus on tehty.

Jos maalipinnassa on paljaita kohtia tai jos se hilseilee, irtoilee tai lohkeilee, huoltomaalaukselle on tarvetta. Muita merkkejä huoltomaalauksen tarpeesta ovat esimerkiksi maalipinnan epätasaisuus tai pinnalle kertyneet homepilkut.

Ulkomaalaus on ajankohtainen keskimäärin 10–15 vuoden välein riippuen esimerkiksi käytetystä ja käytettävästä maalista, olosuhteista sekä siitä, miten hyvin edellinen huoltomaalaus on tehty.

Ammattimaisesti tehty ulkomaalaus sisältää seuraavat vaiheet:

  1. Irtaimiston ja ympäristön huolellinen suojaus.
  2. Rakenteiden tarkastaminen ja mahdollisten lahojen puuosien vaihtaminen uusiin. 
  3. Vanhan, hilseilevän maalin kaapiminen pois teräskaapimella.
  4. Puupinnan puhdistus ja pesu. Joskus riittää pelkkä kuivaharjaus, mutta usein verhous vaatii pesun pinnalle sopivalla pesuaineella tai homepesuaineella. (Mikäli tässä työvaiheessa joudutaan käyttämään vettä, puupinnan on annettava kuivua hyvin.)
  5. Puupaljaiden kohtien pohjamaalaus.
  6. Jokaisen pinnan maalaaminen pintamaalilla 1–2 kertaa riippuen maalin peittävyydestä. 
  7. Loppusiivous ja jätteiden käsittely.
  8. Lopputarkastus yhdessä asiakkaan kanssa.

Uudiskohteen ulkomaalaus

Kun kyseessä on uusi, ennen maalaamaton ulkoverhous, pohjatöitä ei usein tarvitse tehdä. Silloin pinta tarvittaessa ainoastaan kuivaharjataan. Sen jälkeen pinta pohjamaalataan kerran, ja pintamaalaus suoritetaan 1–2 kertaa. 

Tyytyväinen asiakas on minulle tärkein osoitus siitä, että olen onnistunut työssäni.
Täältä pääset lukemaan kokemuksia yrityksestäni ja täältä näkemään kuvia toteutetuista kohteista.